temcorubber logo

از کاربرد قطعات سیلیکونی چه می دانید؟

به این خدمت یا کالا نیاز دارید؟

ساخت قالب سیلیکون

مروری بر انواع قطعات کاربردی از جنس سیلیکون در صنایع مختلف و زندگی

لاستیک سیلیکونی یک ماده الاستیک است که بر اساس ترکیبات آلی سیلیسی با وزن مولکولی بالا به دست می آید و از نظر ظاهری شبیه لاستیک طبیعی مصنوعی یا معمولی است.  با این حال، به دلیل ساختار شیمیایی خاص خود، دارای تعدادی خواص است که به آن اجازه می دهد جایگاه ویژه ای را در بین مواد الاستیک لاستیکی اشغال کند. این خواص منحصر به فرد باعث شده است که کاربرد قطعات سیلیکونی با سیر صعودی کم نظیری همراه باشد.

ساختار اصلی لاستیک سیلیکونی، بر خلاف انواع معمولی لاستیک، زنجیره ای از اتم های سیلیکون و اکسیژن با پیوند های عرضی نادر است و این شرایط تا حدودی ویژگی غیرآلی ذاتی آن را تعیین می کند. هم چنین، محصولات ساخته شده از لاستیک سیلیکون کاملا بادوام هستند و اگر به درستی پردازش شود غیر سمی است. بنابراین، یک ماده ایده آل برای فناوری پزشکی و صنایع غذایی است.

گروه صنعتی تمکورابر، بهترین شرکت طراحی و ساخت انواع قالب‌ های صنعتی است که در صنایع مهمی هم‌چون خودروسازی، داروسازی، الکتریکی، لوازم خانگی، آشپزخانه و …. استفاده می شود.

CTA

کاربردهای سیلیکون

مواد سیلیکونی زمانی که کاملاً خام هستند، خواص نسبتاً پایینی دارند و قابل استفاده در صنعت نمی‌باشند. به همین دلیل است که مواد سیلیکونی را با یک سری مواد افزودنی ترکیب می‌کنند تا در نهایت، قطعات با ثبات و یکنواختی ایجاد شوند.

زمان پخت این مواد ترکیب شده نیز از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. زمان پخت این قطعات با توجه به نوع مواد افزودنی متفاوت است. پیش از پخت، حتماً باید در مورد شکل نهایی قطعه اطمینان یافت چرا که امکان تغییر شکل پس از پخت این قطعات وجود ندارد.

انواع قطعات سیلیکونی که در صنعت بکار می‌روند را می‌توان به دو دسته تقسیم کرد:

  • قطعات ضد اسید
  • قطعات مقاوم به مواد شیمیایی که قابل استفاده در صنایع غذایی و تجهیزات پزشکی.

انواع گوناگون قطعات سیلیکونی:

  1. لاستیک سیلیکونی: لاستیک سیلیکونی یکی از پرکاربردترین مواد سیلیکونی است که از خاصیت ارتجاعی و کششی بی نظیری برخوردار می باشد. این دسته از قطعات سیلیکونی از مقاومت بسیار بالایی در برابر فشار و کشش برخوردار بوده و از لوازم در برابر نفوذ باکتری های خطرناک به خوبی محافظت می کنند. همچنین لاستیک های سیلیکونی در دو نوع مایع برای صنایع غذایی و پزشکی تولید می شوند.
  2. چسب سیلیکونی: چسب سیلیکون یکی از پرکاربردترین ترکیبات پلیمری است که اغلب در قطعات الکترونیکی مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین از این نوع چسب به منظور چسباندن انواع شیشه ها نیز استفاده می شود. از ویژگی های منحصر به فرد این نوع قطعات سیلیکونی می توان به مقاومت حرارتی بالا و نارسانا بودن آنها نیز اشاره نمود.
  3. شیلنگ سیلیکونی: از شیلنگ های سیلیکونی اغلب در صنایع پزشکی، آزمایشگاهی، شیمیایی و غذایی مورد استفاده قرار گرفته و برای انتقال انواع سیالات گزینه مناسبی نیز می باشند. همچنین این مواد از خاصیت غیر سمی و بدون بو بودن برخوردار می باشند.
  4. رزین سیلیکونی: رزین سیلیکونی یکی دیگر از قطعات سیلیکونی هستند که دارای مقاومت بسیار بالایی در برابر آتش می باشد چرا که ساختار آن متشکل از اتم های قوی اکسیژن و سیلیسیم است. همچنین رزین های سیلیکونی با توجه به داشتن پایه معدنی، از امکان تغییر ساختار نیز برخوردار بوده و می توان از افزودنی های نیتروژن، هیدروژن و کربن به آن استفاده کرد. از طرفی رزین های سیلیکونی در صنایع رنگ سازی و الکتریکی نیز مورد استفاده قرار می گیرند.

کاربردهای سیلیکون

انواع مختلف سیلیکون کدامند؟

  • لاستیک FSR-Fluorosilicone
  • لاستیک با مقاومت بالا HCR (یا لاستیک سیلیکونی جامد)
  • لاستیک سیلیکون مایع LSR
  • لاستیک آماده پخت در دمای اتاق RTV

FSR

لاستیک فلوئوروسیلیکون، مانند سیلیکون، الاستومری با دوام و ماندگاری زیاد است که از پایداری بالایی برخوردار است، کاربردهای سیلیکون FSR شامل استفاده در اجزای سیستم سوخت هوافضا، دیافراگم‌ها، واشر، پوشش شیلنگ، مهر و موم و حلقه‌های O است.

HCR در مقابل LSR

بر اساس روش‌های مختلف تولید و فرآوری، لاستیک سیلیکون را می‌توان به عنوان سیلیکون جامد (HCR) یا سیلیکون مایع (LSR) طبقه بندی کرد.

HCR، لاستیک جامد چسبناک و با لزجت بالا است که به صورت نسبی جوشانده می‌شود. روش‌های فرآیند شامل: قالب گیری فشرده، قالب گیری انتقال و اکستروژن لوله‌های لاستیکی است.

از طرف دیگر، LSR به صورت لاستیک مایع در ظرف‌های استوانه‌ای شکل یا سطل تولید می‌شود. به دلیل لزجت پایین، قالب تزریق بهترین روش برای پردازش LSR است.

HCR هم از نظر مواد اولیه و هم از نظر هزینه قالب ابزار از LSR ارزان‌تر است. روش‌های HCR برای تولید با ابعاد کوچک‌تر مناسب‌ترند، در حالی که LSR برای ساخت هزاران یا میلیون‌ها قطعه بهتر است.

RTV در مقابل HTV

از نظر پلیمر به کار رفته و فرآیند پخت، لاستیک‌های سیلیکونی را می‌توان به لاستیک‌های پخت شده در دمای اتاق (RTV) و لاستیک‌های جوشانده شده با درجه حرارت بالا (HTV) تقسیم کرد. لاستیک‌های سیلیکونی RTV به صورت یک خمیر نرم یا مایع چسبناک تولید می‌شوند. لاستیک‌های سیلیکونی HTV در دو حالت مختلف فیزیکی وجود دارند: مایع و جامد.

طبقه بندی، مشخصات و کاربردهای سیلیکون

لاستیک‌های سیلیکونی دارای ویژگی‌های بسیار خوبی از جمله هدایت حرارتی، مقاومت در برابر آتش، پایداری شیمیایی خوب، بازدارندگی شعله و مقاومت عالی در برابر سرما و … هستند.

با تغییر در پلیمر پایه، افزودن پرکننده تقویتی و مواد افزودنی ویژه، بخش‌هایی از خواص به طور قابل توجهی تقویت می‌شود تا نیازهای مورد نیاز برای یک محصول را برآورده کند. لاستیک‌های سیلیکون بر اساس ویژگی‌های برجسته آنها طبقه بندی می‌شوند.

کاربردهای سیلیکون

1. لاستیک سیلیکون با کاربرد عمومی

لاستیک سیلیکونی برای اهداف عمومی دارای ویژگی‌های اصلی سیلیکون، مقاومت در برابر حرارت، بازدارندگی شعله، پایداری شیمیایی، مقاومت در برابر اشعه ماورا بنفش و غیره است. از این لاستیک می‌توان برای ساخت محصولات سیلیکونی متداول مانند ظروف آشپزخانه استفاده کرد.

به طور کلی، اگر محصولات نیاز کاربردی خاصی نداشته باشند، از مواد سیلیکونی با کاربرد عمومی استفاده می‌شود. محدوده سختی طبیعی از Shore A 30 ~ 70 در حالت پخت تغییر می‌کند.

کاربردهای سیلیکون

2. لاستیک سیلیکون با سختی کم

این نوع سیلیکون از سختی بسیار کمی Shore A 5 ~ 20 برخوردار است.

ویژگی: مقاومت بالا، سختی کم و کشیدگی زیاد، بسیار نرم

کاربرد: پستانک کودک، تازه نگهدارنده مواد غذایی، تشک‌های ضد لغزش، کفی کفش.

کاربردهای سیلیکون

3. لاستیک سیلیکونی با سختی بالا

پس از پخت، سختی مواد تا Shore A 90 افزایش می‌یابد.

ویژگی: سختی و استحکام بالا، ثبات ابعادی بالا

کاربرد: جایگزینی برای ترموپلاستیک یا ترموست.

کاربردهای سیلیکون

4. سیلیکون با مقاومت بالا در برابر پارگی

مقاومت پارگی سیلیکون عمومی در حدود 9.8 کیلو نیوتن بر متر است، این ویژگی در سیلیکون با مقاومت بالا می‌تواند 29 ~ 49 کیلو نیوتن بر متر باشد. این سیلیکون برای قالب گیری مواردی که به مقاومت پارگی بالایی نیاز دارند، ایده‌آل است.

ویژگی: مقاومت عالی در برابر پارگی، مقاومت کششی بالا، کشیدگی زیاد

کاربرد: درب‌های کششی و مهر و موم سیلیکونی، نوارهای سیلیکونی، پوشش کنترل.

کاربردهای سیلیکون

5. سیلیکون با شفافیت بالا

این نوع سیلیکون بسیار شفاف با قدرت خوب است.

ویژگی: شفافیت فوق العاده، مقاومت در برابر پارگی، رنگ آمیزی آسان با رنگدانه‌های رنگی.

کاربرد: لوله‌های پزشکی، پستانک‌های سیلیکونی، روکش‌های سیلیکونی.

کاربردهای سیلیکون

6. سیلیکون ضد شعله

سیلیکون‌ها قابل اشتعال هستند و می‌توانند در خاکستر سفید سوزانده شوند، اما با افزودن مقدار کمی بازدارنده شعله، سیلیکون را می‌توان با استانداردهای UL94 V-0 ، V-1 یا V-2 مطابقت داد.

ویژگی: بازدارنده شعله، هیچ گاز سمی آزاد نمی‌شود

کاربرد: لوازم الکترونیکی مصرفی، مترو، سیم و کابل، کنتور برق.

کاربردهای سیلیکون

7. سیلیکون رسانای حرارتی

این سیلیکون‌ها با هدایت حرارتی بالا و مقاومت در برابر حرارت طراحی شده‌اند.

ویژگی: هدایت حرارتی بالا، عایق الکتریکی، مقاومت در برابر حرارت

کاربرد: واشر رسانای حرارتی، پدهای انتقال حرارت، پردازنده مرکزی کامپیوتر، منبع برق

کاربردهای سیلیکون

8. لاستیک سیلیکونی رسانای الکتریکی

این مورد، سیلیکونی است که با ماده رسانای الکتریکی کربن سیاه پر شده است.

ویژگی: رسانایی الکترونیکی، رسانای کم فشار، رسانای حرارت

کاربرد: صفحه کلید سیلیکونی، اتصالات کابل، واشر.

کاربردهای سیلیکون

9. لاستیک سیلیکونی با مقاومت بالا در برابر حرارت

این سیلیکون‌ها برای استفاده در محیط‌های چالش برانگیز با درجه حرارت 250 ~ 300 درجه سانتیگراد در دوره خاص طراحی شده‌اند.

ویژگی: قابلیت تحمل دمای بالا

کاربرد: مهرهای مقاوم در برابر حرارت، قطعات خودرو

کاربردهای سیلیکون

10. لاستیک سیلیکونی مقاوم در برابر روغن

این سیلیکون، سیلیکونی ساخته شده با مقاومت بهتر در برابر روغن در دمای بالاتر است.

ویژگی: مقاومت عالی در برابر روغن

کاربرد: واشر، حلقه‌های O و مهر.

همانطور که توضیح داده شد، می‌توانیم ببینیم که مواد سیلیکونی در انواع مختلفی تولید می‌شوند، بنابراین انتخاب بهترین ماده مناسب برای موفقیت پروژه شما بسیار مهم است. لطفاً نیازهای کاربردی خاص خود را از قبل به ما اطلاع دهید تا بتوانیم مواد مناسبی برای استفاده شما توصیه کنیم.

CTA

ویژگی قطعات سیلیکونی

از جمله ویژگی این قطعات می توان به موارد زیر اشاره کرد:

عمر و ماندگاری بالا: این قطعات دارای دوام بالا بوده و به همین خاطر کم تر دچار پارگی یا آسیب می شوند و افراد با خرید این قطعات می توانند در هزینه های خود صرفه جویی نمایند.
رنگ پذیریی: این ماده به دلیل داشتن خاصیت رنگ پذیریی قابلیت استفاده از تمام طیف های رنگی را داراست و به زیبایی قطعات تولید شده کمک می کند.
قطعات رنگی سیلیکون امروزه در اسباب بازی فروشی ها، وسایل ورزشی و … مورد استفاده قرار می گیرد. این مرحله یکی از مراحل مهم می باشد. رنگ کردن سیلیکون به گونه ای است که بعد از اضافه کردن کاتالیزور به مواد سیلیکون انجام می شود. رنگدانه ها با مواد سیلیکونی ترکیب می شوند و به درون قالب ها تزریق می گردد. بنابراین این قطعات را می توان مطابق خواست و سلیقه ی مشتری شخصی سازی نمود.

تناسب با تمامی شرایط آب و هوایی: این ماده قابلیت استفاده در تمام شرایط جوی را دارا می باشد. بدون اینکه در شرایط آب و هوایی مختلف آسیبی ببیند. این ماده دارای مقاومت بالایی در برابر سرما و گرما است.
عایق بودن در برابر الکتریسیته: قطعات سیلیکونی در برابر جریان الکتریکی به صورت یک عایق عمل می کنند و جریان را از خود عبور نمی دهند.
مقاومت بالا در برابر حرارت: ظروف تولید شده به وسیله ی سیلیکون در برابر حرارت مقاومت بسیار بالایی را از خود نشان می دهند. بنابراین این قطعات قابلیت قرار گیری در درجه حرارت های بسیار بالا را دارند. محدوده ی دمایی که می توان از این قطعات استفاده نمود بین 40- تا 230 درجه ی سانتی گراد است.
مقاومت در برابر اشعه ی فرا بنفش: قطعات سیلیکونی در برابر اشعه ی فرا بنفش خورشید دارای مقاومت بالایی بوده و در برابر این اشعه خواص خود را از دست نمی دهند.
رسانش گرمایی پایین: قطعات سیلیکونی گرما را به خوبی از خود عبور نمی دهند. بنابراین می تواند در طیف وسیعی از دما ها و فرکانس ها پایدار بماند.
مقاومت کشسانی بالا: این قطعات دارای مقاومت کشسانی بالایی بوده به همین خاطر است که این محصولات به راحتی دچار پارگی، شکاف و بریدگی نمی شوند. این قطعات دارای انعطاف پذیری بالایی هستند و تغییر شکل نیز نمی دهند.
حفاظت از محیط زیست: این قطعات برای محیط زیست هیچ خطری ندارند و فاقد هر گونه مواد سمی و مضر هستند. از دیگر ویژگی های قطعات سیلیکونی می توان به فاقد مزه یا بو بودن آنها و همچنین ضربه گیر بودن اشاره کرد.

خواص لاستیک سیلیکون به ما کمک می کند تا درک بهتری از این لاستیک برای کاربرد موردنظرمان داشته باشیم. هم چنین در برخی از محاسبات دانستن این خواص به ما در طراحی کمک شایانی می کند.

نام رایج: سیلیکون

در طبقه بندی 2000-D ASTM: FC,FE,GE
تعریف شیمیایی: Polysiloxane
محدوده دما:

استفاده در دمای پایین: از 60- درجه تا 150- درجه فارنهایت یا از 50- درجه تا 100- درجه سانتی گراد
استفاده در دمای بالا: تا 480 درجه فارنهایت یا تا 250 درجه سانتی گراد
مقاومت کششی:

محدوده کشش: 1500-200
کشیدگی: 700% ماکزیمم
دورومتر: 30-90 SHORE A

مقاومت ها:

مقاومت در برابر سایش: نسبتا خوب
مقاومت در برابر پارگی: ضعیف
مقاومت در برابر حلال: ضعیف
مقاومت در برابر روغن: نسبتا خوب
مقاومت در برابر خورشید و اب وهوا: عالی
خصوصیات عمومی:

چسبندگی به فلزات: خوب
مجموعه فشرده سازی: خوب
حالت ارتجاعی: خوب
مجموعه فشرده سازی: خوب

تفاوت بین لاستیک و سیلیکون

لاستیک و سیلیکون هر دو الاستومر هستند. آنها مواد پلیمری هستند که رفتار ویسکوالاستیکی را نشان می‌دهند، که به طور کلی کشش نامیده می­‌شود. سیلیکون را می­‌توان از طریق ساختار اتمی از لاستیک تشخیص داد. علاوه بر این، سیلیکون­‌ها دارای خواص خاص­تری نسبت به لاستیک‌­های معمولی هستند. لاستیک­‌ها به طور طبیعی وجود دارند، یا می­‌توان آنها را سنتز کرد. بر این اساس، سیلیکون را می­‌توان از لاستیک متمایز کرد.

کاربردهای سیلیکون

لاستیک

به طور کلی، تمام الاستومرها به عنوان لاستیکی در نظر گرفته می‌­شوند که می‌­توان ابعاد را در آنها تا حد زیادی با فشار تغییر داد و پس از حذف فشار، می­توان آنها را به ابعاد اصلی بازگرداند. این مواد به دلیل ساختار بی‌شکل، دمای انتقال شیشه را نشان می‌­دهند. انواع مختلفی از لاستیک‌­ها یا الاستومرها مانند لاستیک طبیعی، پلی ایزوپرن مصنوعی، لاستیک استایرن-بوتادین، ​​لاستیک نیتریل، پلی کلروپرن و سیلیکون وجود دارد.

اما لاستیک طبیعی لاستیکی است که هنگام بررسی لاستیک به ذهن ما خطور می­کند. لاستیک طبیعی از لاتکس کائوچو بدست می‌­آید. ساختار لاستیک طبیعی سیز، پلی ایزوپرن است. بیشتر لاستیک‌­ها حاوی زنجیره‌های پلیمری کربن هستند. با این حال، لاستیک­‌های سیلیکون به جای کربن، در زنجیره­‌های پلیمری حاوی سیلیسیم هستند.

کاربردهای سیلیکون

سیلیکون

سیلیکون، یک لاستیک مصنوعی است و با اصلاح سیلیکون سنتز می‌­شود. سیلیکون از پوشش منحنی اتم­‌های سیلیسیم با اتم‌­های اکسیژن متناوب شکل گرفته است. از آنجا که سیلیکون، دارای پیوندهای سیلیسیم و اکسیژن با انرژی بالا است، در برابر گرما نسبت به سایر لاستیک­‌ها یا الاستومرها مقاومت بیشتری دارد.

برخلاف سایر الاستومرها، ستون فقرات غیرآلی سیلیکون، مقاومت آن را در برابر قارچ و مواد شیمیایی بیشتر می­‌کند.

علاوه بر این، لاستیک سیلیکون در برابر حملات ازون و اشعه ماورا بنفش مقاوم است، زیرا پیوند سیلیکون و اکسیژن نسبت به پیوند کربن-کربن پوشش منحنی در الاستومرهای دیگر کمتر در معرض این حملات است. سیلیکون دارای مقاومت کششی کمتر و مقاومت پارگی کمتری نسبت به لاستیک‌­های آلی است.

کاربردهای سیلیکون

با این حال، در دمای بالا، خواص کششی و پارگی بسیار خوبی را نشان می­‌دهد. این بدان دلیل است که تغییر در ویژگی های سیلیکون در دماهای بالا کمتر است. سیلیکون نسبت به سایر الاستومرها دوام بیشتری دارد. این‌ها برخی از خواص مفید سیلیکون است. صرف نظر از این، عمر خستگی لاستیک‌­های سیلیکون کمتر از لاستیک‌های آلی است. این یکی از معایب لاستیک سیلیکون است.

علاوه بر این، ویسکوزیته آن زیاد است. بنابراین، به دلیل خاصیت جریان ضعیف، باعث مشکلات تولیدی می ­شود.

لاستیک به دلیل رفتار الاستیک در بسیاری از محصولات مانند ظروف پخت و پز، وسایل الکترونیکی، قطعات خودرو و غیره استفاده می­‌شود. از آنجا که این مواد ضدآب هستند، از آنها به عنوان درزگیر، دستکش و غیره استفاده می‌­شود.

لاستیک­‌ها یا الاستومرها مواد عالی برای اهداف عایق­‌بندی هستند.

سیلیکون، از بین تمام لاستیک­‌ها، به دلیل مقاومت در برابر حرارت برای عایق‌­بندی حرارتی بسیار بهتر است. لاستیک سیلیکون ویژگی­‌های خاصی را ارائه می‌­دهد، که لاستیک­‌های آلی ندارند.

تفاوت لاستیک و سیلیکون چیست؟

  • سیلیکون یکی از الاستومرها یا یک لاستیک است.
  • پوشش منحنی سیلیکون حاوی سیلیسیم و اکسیژن است، در حالیکه پوشش منحنی اکثر لاستیک‌­های دیگر حاوی پیوندهای کربن-کربن است.
  • سیلیکون نسبت به لاستیک معمولی، در برابر گرما، حملات شیمیایی، حملات قارچی، اشعه ماورابنفش و ازون مقاومت بیشتری دارد.
  • سیلیکون به دلیل مقاومت در برابر حرارت بسیار بهتر از همه لاستیک­‌های دیگر برای عایق‌­بندی حرارتی است.
  • لاستیک سیلیکون ویژگی­های خاصی را ارائه می­دهد، که لاستیک­های آلی آن را ندارند. لاستیک­های آلی در دماهای بالا خاصیت کششی و پارگی ضعیفی دارند در حالیکه این ویژگی­ها در لاستیک­های سیلیکونی در همان شرایط دمایی عالی هستند.

کاربردهای سیلیکون

اهمیت کاربرد قطعات سیلیکونی در صنایع مختلف

لاستیک سیلیکونی از ترکیبات بسیار شیمیایی اتم های سیلیکون با اکسیژن ساخته می شود. محصولات لاستیکی سیلیکونی قادر به تحمل بارهای دمایی از -50 درجه سانتی گراد تا +300 درجه سانتی گراد برای مدت طولانی بدون تغییر خواص هستند. صفحات سیلیکونی و محصولات آن ها، که در هوای آزاد قرار دارند و در دمای محیط تا +100 درجه سانتی گراد کار می کنند، عملاً در معرض تخریب نیستند.

حتی لاستیک طبیعی نیز نمی تواند با خواص لاستیک سیلیکونی که مقاومت آن در شرایط آب شور، باران و برف از بین می رود، رقابت کند. لاستیک سیلیکونی در برابر تشعشع، ولتاژ و میدان الکتریکی مقاوم است.

خواص ویژه لاستیک سیلیکونی عبارتند از مقاومت در برابر اکثر محیط های تهاجمی مانند آب جوش، محلول های نمکی و قلیایی، روغن ها و چربی ها، پراکسید هیدروژن و مواد آلی. هم چنین، لاستیک سیلیکونی کاملاً غیر سمی و بی بو است و هنگام تعامل با آن هیچ اثری باقی نمی گذارد.

قطعات سیلیکونی به شکل های مختلفی عرضه می شوند.

استفاده از انواع قطعات کاربردی از جنس سیلیکون در صنایع مختلف

محصولات سیلیکونی و لاستیک سیلیکونی به طور گسترده در بسیاری از صنایع، کشاورزی و زندگی روزمره استفاده می شوند. توانایی مقاومت در برابر جریان الکتریکی و دفع رطوبت باعث شد تا محصولات سیلیکونی در اکثر مهندسی ها مانند مهندسی برق و مکانیک، کاربرد پیدا کنند.

عایق های سیلیکونی و غلاف سیم سیلیکونی بادوام و در برابر رطوبت، آفتاب، دمای بالا و جریان الکتریکی در امان هستند. هم چنین، قطعات میزهای غلتکی، موتور های کششی و موتور های جرثقیل از لاستیک سیلیکونی ساخته شده اند.

در ادامه به برخی از کاربردهای سیلیکون در صنایع با مهم اشاره می کنیم. از لاستیک سیلیکون می توان در صنایع خودروسازی ، سیستم های تهویه مطبوع و در صنعت برق استفاده کرد که جزئیات کاربردهای لاستیک سیلیکون در صنایع اشاره شده به صورت زیر است:

در صنعت خودروسازی:
کاهش صدا و لرزش در پیشرانه های خودرو
رینگ های شفت
O رینگ ها
درزبندهای درب و پنجره

در صنعت سیستم های تهویه مطبوع:
گسکت های دما بالا
Oرینگ ها
لوله خرطومی

در صنعت برق:
روکش سیم و کابل
کاورهای ایمنی برقی
پروفیل های سیلیکونی رسانا

صنایع دفاع و نیروهای مسلح
صنایع نفت و گاز و پتروشیمی
صنایع خودروسازی
صنایع غذایی و کشاورزی مانند قمقمه سیلیکونی
صنعت ساختمان
صنعت کاشی و سرامیک
شرکت آب و فاضلاب
آرایشی و بهداشتی
تجهیزات پزشکی
لوازم خانگی
از جمله قطعات سیلیکونی می‌توان به لرزه‌گیر، قرقره‌های سیلیکونی، واشر و درزگیرهای تابلو برق و چراغ‌های خیابانی، دمبل‌های ورزشی، واشر مورد استفاده در سوپاپ انواع خودروها، واشر زودپز و ظروف ماکروویو، کلاه رنگ سیلیکونی، آب‌بندها و سیل‌کننده‌ها، شلنگ‌های نسوز، روکش‌های سیم در وسایل نقلیه، چرخ دنده و غیره اشاره کرد.

امروزه، اکثر قطعات سیلیکونی در اکثر دستگاه‌های صنعتی دیده می‌شود. به همین دلیل است که روز به روز بر تعداد تقاضاها برای ساخت و تولید این قطعات در کشور افزایش می‌یابد.

امکانات کاربردی قطعات سیلیکونی در صنعت برق

انواع قطعات کاربردی از جنس سیلیکون در صنایع مختلف بسیار متنوع هستند و تمامی صنایع را پوشش می دهند. در مهندسی برق، به عنوان یک ماده عایق، به ویژه در دماهای بالا و هم چنین در مواردی که با قرار گرفتن در معرض رطوبت و ازن همراه است، استفاده می شوند. از لاستیک سیلیکونی برای ساختن روکش کابل ها و سیم ها استفاده می شود.

 نوارهای ساخته شده از الیاف شیشه یا الیاف پلی استر و پوشش داده شده با لاستیک سیلیکون، به شکل ولکانیزه، به عنوان یک ماده عایق عمل می کنند که بر روی سیم برق قرار می گیرد.

هم چنین ترکیبات لاستیکی سیلیکونی رسانای مورد استفاده برای کابل‌های ویژه، به عنوان مثال در صنعت خودرو و هم چنین کلیدها در تقویت‌کننده ‌های الکترونیکی که از تغییر مقاومت با فشار استفاده می‌کنند، می‌باشند، جایی که جریان‌ های سوئیچینگ بالا می‌توانند نویز صوتی ایجاد کنند.

در نهایت، لاستیک سیلیکونی و انواع قطعات کاربردی از جنس سیلیکون در صنایع مختلف نقش مهمی در زمینه مهندسی برق ایفا می کنند.

کاربردهای سیلیکون

قطعات سیلیکونی در پزشکی نیز نقش موثری را ایفا می کنند

کاربردهای سیلیکون در صنایع هواپیما و کشتی و مکانیک

انواع قطعات کاربردی از جنس سیلیکون در صنایع مختلف نقش ویژه ای در صنایع هوایی و کشتی سازی دارند و در این صنایع است که عملکرد این قطعات در دما های بالا و پایین مورد نیاز است. عایق ها و حلقه های به کار رفته در این صنایع از صفحات سیلیکونی ساخته شده اند. لاستیک سیلیکونی در مهندسی مکانیک برای دیافراگم ها، واشرها، حلقه ها، شیرها، لوله ها و مجاری هوا و.. استفاده می شود.

در مهندسی مکانیک، انواع قطعات کاربردی از جنس سیلیکون در صنایع مختلف نقش مهمی را به عنوان ماده آب بندی ایفا می کند. دریچه های دیافراگمی و دیافراگم های ساخته شده از لاستیک سیلیکونی به طور گسترده استفاده می شوند.  هم چنین، نوار نقاله ها هنگام انتقال محصولات داغ یا چسبنده با لاستیک سیلیکونی پوشانده می شوند.

برای صنعت نساجی، پوشش های مقاوم در برابر حرارت و ضد چسبندگی ساخته شده از لاستیک سیلیکونی برای رول ها ضروری شده است. در صنعت شیشه، قطعات شیشه داغ بر روی غلتک های لاستیکی سیلیکونی حمل می شوند.

کاربردهای سیلیکون

قطعات مختلفی از جنس سیلیکون با خواص زیادی در بازار وجود دارد

از خواص فیزیولوژیکی مطلوب انواع قطعات کاربردی از جنس سیلیکون در صنایع مختلف در پزشکی و صنایع غذایی استفاده می شود. برای پزشکی، یک مزیت بزرگ این است که لاستیک سیلیکونی را می توان با هوای گرم و بخار تا 135 درجه سانتی گراد استریل کرد. به علاوه، درب بطری های دارویی، لوله های زهکشی و کانترها، کاربرد های زیادی در پزشکی پیدا کرده اند.

همانگونه که دیدید انواع قطعات کاربردی از جنس سیلیکون در صنایع مختلف را می توان به طور گسترده در زمینه های گوناگون استفاده کرد مثلا در صنایع نفت و شیمیایی، صنایع متالورژی، هسته ای و انرژی، در ساخت ساختمان های بلند، کشتی سازی، هوانوردی و فناوری فضایی و در صنعتی که تعامل پایدار با محیط های تهاجمی ضروری است.

هم چنین، این قطعات مقاومت زیادی در برابر مواد تهاجمی از جمله آمونیاک، اسید، روغن و بنزین دارند. قطعات سیلیکونی دارای افزایش مقاومت در برابر سایش، پارگی، ترک و توانایی آبگریز بالا، مقاومت منحصر به فرد در برابر آب دریا، هوای نمک و باران اسیدی هستند. این مواد در برابر اشعه ماوراء بنفش نیز بسیار مقاوم اند.

کاربردهای سیلیکون

نمونه ای از قطعات سیلیکونی در لاستیک سازی

کاربردهای سیلیکون در پزشکی

در زمان انتخاب ماده برای استفاده در کاربرد پزشکی، سوال اول به‌طور منطقی این است: «آیا این ماده با بدن انسان سازگار است و آیا تماس آن با بدن انسان در هر کاربرد احتمالی ایمن خواهد بود؟ پاسخ سوال اول در مورد این نگرانی در کاربرد یک سری آزمون‌های کاملاً شناخته شده «یو اس پی» یافت می‌شود.

کنوانسیون فارماکولوژی ایالات متحده آمریکا سازمانی غیر انتفاعی و علمی است که استانداردهایی برای شناسایی،تعیین مقاومت، کیفیت و خلوص داروها، مواد غذایی، مواد مورد مصرف در پزشکی و مکمل‌های رژیمی تولیدی، توزیعی و مصرفی در سرتاسر دنیا تدوین می‌کند.

استانداردهای این سازمان در ایالات متحده توسط اداره غذا و داروی این کشور اعمال و کنترل می‌شود و این استانداردها در بیش از 140 کشور استفاده می‌شود.
استانداردهای این سازمان توسط بیش از 900 کارشناس داوطلب تدوین و بازنگری می‌شوند که مشارکت‌کنندگان بین‌المللی، که تحت قواعد اکید تضاد منافع با این سازمان کار می‌کنند. از زمان تاسیس این سازمان در سال 1820 میلادی، این سازمان به حفظ ایمنی و سلامت داروهای مصرفی در کشور آمریکا کمک نموده است.

این سازمان با این سابقه فعالیت، با دانشمندان، متخصصین، و سازمان‌های نظارتی بسیاری از کشورها به‌منظور کمک به حفظ سلامت مردم دنیا همکاری نموده است. آزمون‌ها و فرمولاسیون‌های مستند این سازمان هر سال بازنگری می‌شود و در فارماکوپیه و فرمولاسیون ملی ایالات متحده آمریکا به چاپ می‌رسد.

سیلیکون روان‌ساز

لاستیک‌های سیلیکونی مایع خود- روانساز از سری ساخت با نام تجاری الاستوسیل با مایعات سیلیکونی خاص (مایعات متیل فنیل سیلیکون) عمل‌آوری می‌شوند. این سیال‌ها به‌طور همگن در لاستیک پراکنده می‌شوند و بعد از ولکانیزه شدن دارای تاثیر خود- روان‌ساز هستند که در نصب و مونتاژ قطعات کاربرد دارد.

به لحاظ فیزیکی، ناسازگاری مایع سیلیکون در لاستیک ناشی از اختلاف پتانسیل شیمیایی میان فاز مایع و جامد در سیستم است. این شیب پتانسیل شامل مهاجرت انفعالی سیال سیلیکون می‌شود. رفتار تراوش یا انتشار سیلیکون با درجه تراوش روغنی به عوامل زیر بستگی دارد:

دما
روانروی
اندازه سطح مقطع و اندازه ذره
فشار
تغییر در رفتار تراوشی ذرات لاستیک سیلیکون مشکلات زیادی ایجاد می‌کند. بویژه این مشکلات در فرایند تولید خودکار درزبندهای تک‌رشته‌ای یا واشرهای نمدی کابل رخ می‌دهند. به این دلیل، عوامل مشخص مرتبط در زمان فراورش لاستیک‌های سیلیکون مایع خود- روانساز باید مد نظر قرار گیرند.

فشار:

علی‌رغم مقدار روغن موجود در ترکیب لاستیک، فشار به طراحی محصول و شرایط ذخیره‌سازی بستگی دارد. محصولات با قالب کوچک اصولاً به سختی در کیسه‌های پلاستیکی قرار می‌گیرند و برای مدت زمان طولانی نگهداری می‌شوند. در این شرایط براحتی تراوش اتفاق می‌افتد.

زمان نگاه داری:

نه فقط فشار و دما، بلکه مدت نگاهداری نیز بر میزان روغن روی سطح محصولات لاستیکی سیلیکون اثر دارد. از‌این‌رو، ضروری است شرایط ذخیره‌سازی بهینه شود.

دما:

دمای نگاهداری تاثیر قابل توجه بر سرعت فرایند انتشار دارد. انتشار در دمای زیاد بسیار سریع‌تر رخ می‌دهد. بنابر‌این، تغییرات فصلی دما بر رفتار تراوش تاثیر دارد. بویژه، اگر محصول نهایی لاستیک سیلیکون تحت شرایط کنترل شده نگاهداری نشود،احتمالاً در زمستان ظاهراً محصول لاستیکی سیلیکون به شدت تراوش می‌کند اما همین محصول در تابستان به‌میزان زیاد با مایع سیلیکون خیس می‌شود.

چگالی پیوند عرضی

در لاستیک سیلیکون، فاصله میان ذرات به چگالی پیوند عرضی بستگی دارد. این پدیده از طریق چند پارامتر فرایند قابل کنترل است. این عوامل عبارتند از:

– شرایط ولکانیزه کردن: فشار تزریق، دمای قالب و زمان حرارت دهی،

– درجه سختی لاستیک، مقدار پرکننده و ماده ایجاد‌کننده پیوند عرضی

– رنگ: مقدار رنگدانه افزوده شده.

با‌ وجود‌ این، چگالی پیوند عرضی با استفاده از یک ترکیب خاص لاستیک براحتی با کاربرد روزنه مناسب و استفاده از فرایند با فن‌آوری پیشرفته ثابت نگاه داشته می‌شود.

قطعات سیلیکونی فود گرید

افزایش فروش قطعات سیلیکونی فود گرید که در بسیاری از صنایع مانند صنایع پزشکی مورد استفاده قرار میگیرند، باعث شده است تا در حال حاضر بتوان آن را با هزینه ای کاملا مناسب تهیه نمود.

قطعات سیلیکونی فود گرید جزء‌ بهداشتی ترین قطعات پلیمری به شمار می‌روند به همین دلیل میتوان از آن ها در تولید بسیاری از محصولات مورد استفاده در صنایع پزشکی و صنایعی که به تولید لوازم کودک می‌پردازند، پرداخت.

کاربردهای سیلیکون

کاربردهای سیلیکون فود گرید

کاربرد بالای این سیلیکون ها باعث شده است تا در حال حاضر فروش قطعات سیلیکونی فود گرید تا حد زیادی افزایش پیدا کند. همانطور که اشاره نمودیم، صنایع پزشکی و آزمایشگاهی، جزء یکی از بزرگترین مصرف کنندگان این قطعات می‌باشند.
سیلیکون فود گرید امروزه در بسیاری از محصولات کودکان نیز مورد استفاده قرار میگیرند، چون این سیلیکون ها از سطح بهداشتی بسیار بالایی برخوردارند و حتی برای کودکان زیر دو سال هم مناسب می‌باشند. سیلیکون فود گرید به هیچ وجه با غذاهای گرم و یا اسیدی واکنش نشان نمی‌دهند و استفاده از آن ها باعث تضمین سلامت می‌گردد.
درصد قابل توجهی از فروش قطعات سیلیکونی فود گرید، به تولیدکنندگان لوازم قنادی صورت میگیرد. قالب های کیک جزء رایج ترین لوازم قنادی هستند که در تولید آن ها از سیلیکون فود گرید استفاده میشود. استفاده از قالب هایی که با سیلیکون فود گرید تولید میشوند باعث خواهد شد تا طعم و مزه ی کیک ها تغییر نکرده و در دماهای بالا بتوان به پخت سریع کیک پرداخت.

کاربردهای سیلیکون

ویژگی های قطعات سلیکونی فود گرید

بالا بودن فروش قطعات سیلیکونی فود گرید به این علت است که، این قطعات از ویژگی های قابل توجهی برخوردارند که سایر قطعات پلیمری و لاستیکی فاقد آن می‌باشند. کاربرد قطعات سیلیکونی در صنایع غذایی و همچنین در ساخت محصولات آشپزخانه باعث شده که دیگر مصرف کنندگان نگرانی های مرتبط با مواد شیمیایی مضر موجود در پلاستیک ها را نداشته باشند.
قطعات سلیکونی فود گرید در برابر انواع حلال ها و ترکیباتی مانند رزین ها مقاوم می‌باشند، بنابراین میتوان از آن ها در کنار انواع متریال ها استفاده کرد. سیلیکون جزء تنها موادی است که میتوان از آن در کنار رزین استفاده نمود و به ساخت محصولات هنری پرداخت.
قطعاتی که با استفاده از سیلیکون فود گرید ساخته میشوند تا سالها بدون تغییر رنگ و شکل باقی خواهند ماند و این باعث میشود تا بتوان، در مواردی که قطعات با عوامل فرسایشی در ارتباط اند، به استفاده از آن پرداخت.

تولید قطعات با سیلیکون فود گرید

فروش قطعات سیلیکونی فود گرید در حال حاضر معمولا توسط تولیدکنندگان انجام میشود. تولیدکنندگان با استفاده از نرم افزار ها و دانش متخصصان خود، به مدل سازی و طراحی قطعات می‌پردازند و با دستگاه های مختلفی که وجود دارد، قالب های سیلیکونی را تولید می‌نمایند تا بتوان به تولید قطعات در تعداد بالا پرداخت.
البته قطعات سیلیکونی را میتوان به صورت دستی نیز تولید کرد اما در این روش سرعت تولید قطعات بسیار پایین خواهد بود به همین دلیل فقط برای تولید محصولات هنری دست ساز پیشنهاد میشود.

فروش قطعات سیلیکونی فود گرید

گروه صنعتی تمکو رابر یکی از شرکت هایی است که با تجربه ای گرانبها در زمینه ی تولید و فروش قطعات سیلیکونی فود گرید، به فعالیت می‌پردازد. برای اطلاع از هزینه ی طراحی و ساخت قطعات سیلیکونی میتوانید با کارشناسان این شرکت تماس حاصل نمایید.

CTA

وسایل آشپزی سیلیکونی

سیلیکون ویژگی‌های بسیار خوبی دارد که باعث می‌شود سیلیکون بهترین جایگزین برای ظروف تفلون و پلاستیک و چوبی باشد. از مزایای سیلیکون می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نچسب است و نیازی به اسپری روغن و چرب کردن کف ظروف و تابه‌ها نیست. شما می‌توانید مستقیماً با قابلمه‌های سیلیکونی و بدون کاغذ روغنی کلوچه درست کنید. در این ظروف، به سختی چسبندگی وجود دارد که تمیز کردن آن را آسان می‌کند. شستن آنها دیگر کار سختی نیست.
  • مقاومت در برابر دمای بالا و پایین. سیلیکون می‌تواند از دمای – 40 تا 260 درجه سانتی گراد مقاومت کند. سیلیکون می‌تواند مستقیماً از فریزر به اجاق گاز یا از اجاق گاز به مایکروویو برود. سیلیکون بسیار مقاوم در برابر حرارت است، بنابراین ما می‌توانیم گرم‌ترین ظرف‌ها را روی سه پایه سیلیکونی قرار دهیم و با گذشت زمان ذوب نمی‌شود.
  • نرم و انعطاف‌پذیر است. به راحتی می‌توانید مواد غذایی را از ظروف خود جدا کنید.
  • بدون خراش بر روی ظروف است.کفگیر و قاشق با سر سیلیکونی نرم از ظروف آشپزی شما در برابر هرگونه خراش محافظت می‌کنند.
  • خنک و رنگارنگ با اشکال مختلف، این ظروف زمان آشپزی شما را شادتر می‌کنند.
  • واکنش شیمیایی خنثی یا کم. ظروف سیلیکونی با غذا یا نوشیدنی واکنش نشان نخواهد داد یا بخارهای خطرناکی تولید نمی‌کند.
  • مقاومت در برابر لکه‌ها و باکتری‌ها. پس از استفاده بو و رنگ را حفظ نمی‌کند. هیچ یک از طعم دهنده‌های مواد غذایی را به مواد جذب نمی‌کند.
  • قابل استفاده در فریزر، یخچال، مایکروفر و اجاق گاز. قابل شستشو با ماشین ظرفشویی.
  • دوستدار محیط زیست. سیاره ما را با استفاده از پلاستیک کمتر نجات دهید.
  • با دوام و تاشو، به راحتی نگهداری شده و باعث صرفه‌جویی در فضا می‌شود.

کاربردهای سیلیکون

مضرات ظروف و وسایل آشپزی سیلیکونی

این ظروف انعطاف پذیر هستند. درنتیجه هنگامی که غذای مایع یا نیمه مایع دارید، حرکت با ظرف پخت مشکل است. تابه‌های پخت سیلیکونی را بهتر است روی یک ورق فلزی قرار دهید تا به راحتی داخل اجاق قرار داده یا از آن خارج کنید.

نسبت به ابزار یا اشیای تیز و برنده حساس هستند، بنابراین ظروف سیلیکونی را دور از ظروف سرامیکی شکسته شده و چاقوها نگه دارید. برای تمیز کردن ظروف سیلیکونی خود از برس‌های فلزی استفاده نکنید.

نکاتی درباره ظروف و وسایل آشپزی سیلیکونی

  • کالاهای سیلیکونی را خریداری کنید که FDA آنها را تایید کرده باشد. مواد استفاده شده باید 100٪ سیلیکون با درجه غذایی باشد.
  • ظروف سیلیکونی را می‌توانید در ماشین ظرفشویی بگذارید. اگر با دست می‌شویید، می‌توانید آنها را در آب گرم و صابون به مدت 15 تا 30 دقیقه خیس کرده، سپس با یک اسفنج یا پارچه نرم تمیز کنید. ظروف سیلیکونی را با برس‌های فلزی تمیز نکنید.
  • دور نگه داشتن ظروف و وسایل آشپزی سیلیکونی خود از هر وسیله تیز و برنده‌ای می‌تواند طول عمر آنها را افزایش دهد.
  • گرچه ظروف سیلیکونی نچسب هستند، اما برخی از اسپری‌های روغن باعث راحت‌تر جدا شدن غذا می‌شوند.
  • قالب‌های پخت سیلیکون خود را برای پایداری بهتر، قبل از قرار دادن غذا در یک سینی فلزی قرار دهید.
  • قبل از قرار دادن ظروف سیلیکونی خود در محل نگهداری، آنها را کاملاً خشک کنید.

تولید ظروف آرایشی و بهداشتی سیلیکونی

از سیلیکون می توان در تولید ظروف آرایشی و بهداشتی سیلیکونی استفاده نمود. استفاده از سیلیکون در لوازم آرایشی به علت ماهیت غیر سمی و آب گریز بودن آن بسیار مورد توجه است.

از سوی دیگر می توان ظروف سیلیکونی را به صورت شفاف و نیمه شفاف نیز تولید نمود که جایگزین خوبی برای ظروف شیشه ای است. چرا که ظروف شیشه ای معمولا شکننده است و ممکن در اثر ضربه شکسته شود و علاوه بر این که محتویات داخل ظرف به بیرون می ریزد، ممکن است باعث آسیب دیدگی نیز شود

 

برخی از دلایل کاربرد قطعات سیلیکونی در تولید ظروف آرایشی و بهداشتی

  • دوام بالای ظروف سیلیکونی: عمدتا ظروف سیلیکونی بسیار با دوام و مقاوم هستند و در اثر برخورد با مواد آرایشی واکنش نمی دهند، این موضوع باعث می شود تا بسیاری از تولید کنندگان لوازم آرایشی از ظروف سیلیکونی استفاده نمایند.
  • زیبایی و تنوع رنگ و طرح: یکی از نکات مهمی که در تولید لوازم آرایشی باید به آن توجه نمود، زیبایی ظروف است که می تواند تاثیر بالایی در فروش داشته باشد. عمدتا ظروف سیلیکونی را می توان با هر طرح یا رنگی ساخت. یعنی در تولید ظروف سیلیکونی شما هیچ محدودیتی در طراحی ندارید. این مزیت در صنعت لوازم آرایشی بی نظیر است. از سوی دیگر ظروف سیلیکونی را می توان به هر رنگی که بخواهید سفارش دهید. یعنی محدودیت رنگ نیز ندارید.
  • قیمت مناسب و مقرون به صرفه: برای هر فعال اقتصادی قیمت اولیه ملزومات و وسایل بسیار مهم است. صنعت لوازم آرایشی نیز از این قاعده مستثی نیست. قیمت تمام شده ی ظروف سیلیکونی بسیار مناسب است.
  •  خاصت آب گریزی سیلیکون: یکی از ویژگی های سیلیکون آب گریزی شدید آن است که از ورود هر گونه رطوبت به داخل بسته بندی جلوگیری می کند. این مورد برای لوازم آرایشی پودری که لازم است به دور از رطوبت نگه داری شوند، بسیار مهم و مفید است.
  • وزن سبک ظروف سیلیکونی: یکی از مزیت های خیلی مهم ظروف سیلیکونی وزن بسیار کم این محصولات می باشد. با استفاده از این ظروف وزن لوازم آرایشی بیش از حد سنگین نمی شود.

 

کاربردهای سیلیکون

 

  • نرم و منعطف: فرض کنید در حال استفاده از یک لوازم آرایشی با ظرف شیشه ای در سالن زیبایی هستید و به یک باره این ظرف از دست شما به زمین می خورد، بله ظرف در اثر ضربه شکشته می شود و تمام محتویات ظرف نیز تخلیه می شود.
  • اما اگر به جای این ظرف شیشه ای یک ظرف سیلیکونی شفاف استفاده شود، در بدترین حالت ممکن کمی از محتویات ظرف تخلیه شده و دیگر خبری از شکستکی نیست.

نکته ای مهم در تولید ظروف آرایشی و بهداشتی سیلیکونی

یکی دیگر از نکاتی که در صنعت لوازم آرایشی می تواند بسیار موثر باشد، ایجاد خلاقیت در ساخت جعبه ی ظروف آرایشی و بهداشتی سیلیکونی است. شما با سیلیکون می توانید طرح های ساده تا پیچیده را به آسانی اجرا نماید. پس در اجرای ایده های خلاقانه بسته بندی هیچ محدودیت خاصی نخواهید داشت.

ما در تیم تمکو رابر قادریم، تمامی مراحل ساخت ظروف آرایشی و بهداشتی سیلیکونی را برعهده گرفته و در کوتاه ترین زمان ممکن این محصول را برای شما کارفرمایان عزیز تولید نماییم. برای مشاهده تمامی محصولات ما و هم چنین کسب اطلاعات بیشتر راجع به محصولات سیلیکونی می توانید با ما تماس بگیرید.

CTA

  • چرا از ظروف سیلیکونی در لوازم آرایشی استفاده می کنند؟

زیرا این ظروف بسیار با دوام هستند و تنوع رنگ و شکل مناسبی دارند.

 

  • خاصیت آب گریزی سیلیکون چه کاربردی در صنعت لوازم آرایشی دارد؟

در مواد پودری که نباید رطوبت به آن ها برسد، بسیار کاربرد دارد.

 

  • با سیلیکون چه ظروفی را می توان تولید نمود؟

با سیلیکون می توان ظروف آرایشی شفاف و غیر شفاف را تولید نمود.

مزایای قطعات سیلیکون

  • از نظر مقاومت در برابر درجه حرارت بالا و پایین به مراتب بهتر از لاستیک طبیعی است.
  • استحکام حرارتی بالا
  • بعضی از ترکیبات سیلیکون می توانند در دراز مدت و استفاده مداوم حتی در دمای 200 درجه سانتیگراد (392 درجه فارنهایت) مقاومت کنند ، در حالی که برخی دیگر ممکن است در مدت زمان کوتاهی برای استفاده در درجه حرارت بالاتر مقاومت کنند.
  • آب را دفع می کند و درزگیرهای محکمی را تشکیل می دهند
  • عایق الکتریکی عالی ، بدون افت عملکرد عایق حتی در غوطه ور شدن در آب
  • مواد افزودنی سیاه کربن می توانند باعث افزایش بیشتر هدایت الکتریکی سیلیکون شوند
  • در دماهای پایین انعطاف پذیر هستند ، در دماهای بالاتر سفت می شوند
  • واکنش شیمیایی پایین
  • می تواند به روش های مختلفی ترکیب شود
  • پرکننده ها می توانند مقاومت کششی در حدود 1500 PSA و مقاومت در برابر پارگی تا 200 پوند را بهبود بخشند.
  • مقاوم در برابر شعله البته با برخی مواد افزودنی

اگر به محصولی لاستیکی نیاز دارید که بتواند محیطهای دشوار را تحمل کند ، لاستیک سیلیکونی می تواند انتخاب عالی برای برنامه های شما باشد. اگر شما یک قطعه سیلیکونی دارید و نیاز به قالب ان برای تولید دارید می توانید با ما تماس بگیرید.

CTA

از دیگر مزایای این قطعات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد
عمر و ماندگاری بسیار بالا
مقاومت در برابر گرما و برودت
مقاومت در برابر اشعه فرابنفش خورشید
دارای رسانش گرمایی بسیار پایین
لزره‌گیر مناسب
قابلیت رنگ‌پذیری
قابلیت استفاده در شرایط آب و هوایی مختلف
عایق الکتریکی بسیار خوب
مقاومت در برابر مواد شیمیایی
مقاومت در برابر هوا و رطوبت
غیر قابل اشتعال بودن
از سوی دیگر، سیلیکون ماده‌ای کاملاً بی‌خطر و غیرسمی است. لازم به ذکر است که تولید قالب‌ها قطعات سیلیکونی بسیار کم هزینه‌تر از قالب‌های پلاستیک است.

معایب قطعات سیلیکونی

این قطعات در مقایسه با قطعات پلاستیکی قیمت بالاتری دارند. زمان قالب گیری این قطعات بسیار بیشتر از سایر قطعات می باشد. ضایعات آنها قابل بازیافت نمی باشند. از آن جایی که مواد باقی مانده را نمی توان دوباره مخلوط نمود. بنابراین برای حفاظت از محیط زیست و توسعه ی پایدار مناسب نمی باشد.

قیمت قطعات سیلیکونی:
هزینه های تولید قطعات سیلیکونی به عوامل متفاوتی بستگی دارد. از جمله این عوامل می توان به اندازه ی قطعات تولید شده و همین طور پیچیدگی طراحی آن ها اشاره نمود. هر چه طراحی قطعه دارای پیچیدگی بیشتری باشد و اندازه ی قطعات تولید شده نیز بزرگتر باشد. هزینه های لازم برای تولید قطعات نیز افزایش می یابد. این افزایش هزینه ی تولید نیز خود باعث افزایش قیمت محصول نهایی خواهد بود.

اما به طور کلی قطعات سیلیکونی از لحاظ هزینه، قیمت مناسبی دارد و استفاده از آن ها از نظر اقتصادی به صرفه می باشد. اصلی و یا تقلبی بودن قطعات سیلیکونی نیز یکی دیگر از عواملی است که در تعیین قیمت این قطعات تاثیر می گذارد.

جمع بندی کلی: قطعات سیلیکونی به علت خواصی منحصر به فردی که دارند در صنعت استفاده ی گسترده ای دارند. دوام بالا، مقاومت در برابر حرارت و اشعه ی ماوراء بنفش خورشید، انعطاف پذیری و بی خطر بودن این مواد برای سلامت انسان استفاده از سیلیکون را به شدت رواج داده است.

گروه صنعتی تمکو رابر تنها تولید کننده ی کیپد سیلیکونی رسانا و تنها ارائه دهنده ی خدمات چاپ بر روی انواع کیبورد سیلیکونی در کشور است. مهندسین زبده ی ما با تجربه ی یک دهه فعالیت در صنعت قالبسازی سیلیکون و پلاستیک و خدمات چاپ، آماده اند تا از ابتدای مرحله ی طراحی تا انتهای فرآیند تولید همراه شما باشند.

CTA

محمد تمثال

مهندس مکانیک و علاقمند به قالب سازی و تولید انواع قطعات سیلیکونی و پلاستیکی هستم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

logo