با نزدیک شدن به فصل تعطیلات، به احتمال زیاد ظروف سیلیکونی یکی از وسایلی هستند که بسیار مورد استفاده شما قرار خواهند گرفت. به ویژه اگر به شیرینی پزی و تهیه دسرهای خانگی علاقمند باشید. ظروف سیلیکونی به دلیل انعطافپذیری عالی، مقاومت بالا در برابر حرارت، نچسب بودن و ایمن بودن برای سلامت انسان، لوازم و ابزاری قابل اعتماد و با کاربرد راحت در آشپزخانه ها هستند.
چه نوع سیلیکونی برای استفاده در ظروف سیلیکونی مناسب است؟
سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) سیلیکون درجه مواد غذایی را برای استفاده در انواع محصولات آشپزخانه تایید کرده است. سیلیکون درجه غذایی که برای تولید این دسته از ظروف مورد استفاده قرار می گیرد نوعی سیلیکون است که از نظر ایمن بودن در تماس با مواد غذایی، آزمایش و تایید شده است. سیلیکون به کار رفته برای استفاده در آشپزی، در اصل از نوعی پلیمر مصنوعی به نام پلی دی متیل سیلوکسان (PDMS) ساخته شده است.
ظروف تهیه شده از این پلیمر به دلیل داشتن ویژگی هایی از جمله دوام زیاد، مقاومت در برابر حرارت، نچسب بودن، عدم رنگ پذیری و جذب بوی مواد غذایی، قابلیت شستشو در ماشین ظرفشویی و همچنین قابلیت استفاده در مایکروویو به ابزاری محبوب برای آشپزی و نگهداری مواد غذایی تبدیل شده است.
کاربردها و مزایای پخت و پز با ظروف سیلیکونی
همانطور که در بخش قبل به آن اشاره شد، ابزارهای سیلیکونی و وسایل ساخته شده از سیلیکون، تنوع بسیار بالایی داشته و از قاشق و ظروف کوچک سرو و نگهداری غذا تا قالبهای مخصوص پخت و پز را شامل می شوند. ظروف و ابزار ساخته شده از لاستیک سیلیکونی، محکم تر، با کاربری راحت تر و ماندگارتر هستند. قالب های کیک، قالب های مافین و انواع صفحات پخت را می توان بدون هیچ گونه نگرانی از فریزر به فر، مایکروویو یا ماشین ظرفشویی منتقل نمود.
افرادی که با این دسته از ظروف سر و کار دارند این مسئله را به خوبی تایید می کنند که پخت و پز با سیلیکون مزایای زیادی دارد. سینی ها و قالب های پخت سیلیکونی نچسب هستند، به راحتی تمیز می شوند، گرما را به طور یکنواخت توزیع می کنند و دوام و ماندگاری بالایی دارند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ظروف سیلیکونی و ثبت سفارش محصولات مورد نیاز خود، از اینجا با کارشناسان تکمورابر در تماس باشید.
-
آیا مواد به کار رفته در ساخت ظروف سیلیکونی (کتری، ماهیتابه، بطری بچه و …) ایمن است؟
به طور کلی برای استفاده در ظروف پخت و پز، از جمله کتری، تابه پخت و پز و بطری کودک از انواع سیلیکون درجه مواد غذایی بی خطر استفاده می شود. این نوع سیلیکون یک ماده غیر سمی است که در برابر حرارت مقاوم بوده و مواد شیمیایی مضر را وارد غذا یا مایعات نمی کند. با این حال، همواره به این نکته توجه کنید که کیفیت ظروف و نحوه استفاده از آنها نیز می تواند بر ایمنی محصول تاثیرگذار باشد. به همین دلیل در استفاده از این نوع ظروف، دستورالعمل های موجود در بسته بندی مبنی بر استفاده صحیح و مراقبت از آنها را مورد توجه قرار دهید.
-
آیا می توان ظروف سیلیکونی را در مایکروویو قرار داد؟
بله، با تواجه به اینکه مقاومت دمایی سیلیکون بسیار بالا بوده و تا دمای 250 درجه سانتی گراد را می توانند تحمل کنند، بنابراین بدون هر گونه نگرانی می توانید از آنها در مایکروویو استفاده کنید. فقط در هنگام خرید با توجه به بروشور موجود بر روی محصول، اطمینان حاصل نمایید که ظرف مورد نظر شما قابل استفاده در مایکروویو باشد.
-
آیا ظروف سیلیکونی را می توان در ماشین ظرفشویی شست؟
به طور کلی ظروف سیلیکونی قابل شستشو در ماشین ظرفشویی هستند. البته بهترین راه برای شستشوی این محصولات، شستن با دست و با استفاده از آب گرم و مقداری مایع ظرفشویی است.
-
آیا ظروف سیلیکونی با گرم شدن مواد سمی از خود آزاد می کنند؟
سیلیکون درجه مواد غذایی که توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده تایید شده و توسط گروه تولیدی تکمورابر برای تهیه ظروف سیلیکونی مخصوص پخت و پز مورد استفاده قرار می گیرد، ماده ای بی خطر است. به این معنا که مواد تشکیل دهنده پلیمر استفاده شده برای تولید این محصول، موادی بی اثر بوده و قابلیت ورود به مواد غذایی که در آن پخته می شود را ندارند.
-
آیا سیلیکون برای انسان مضر است؟
از آنجایی که ترکیب شیمیایی سیلیکون در دسته مواد شیمیایی پایدار در نظر گرفته می شود، بنابراین کارشناسان، پس از آزمایش های متعدد این نکته را بیان کرده اند که استفاده از این ماده پلیمری بی خطر بوده و تهدیدی برای سلامتی انسان و محیط زیست به شمار نمی رود. همین امر موجب شده است تا از پلیمرهای سیلیکونی به طور گسترده در مصارف پزشکی، لوازم برقی، وسایل آشپزی و سایر موارد به کار گرفته شود.
-
آیا تمام مواد سیلیکونی برای سلامتی ایمن هستند؟
همانطور که ذکر شد، سیلیکون یک پلیمر مصنوعی است که کاربردهای وسیعی داشته و در مصارف مختلفی از دستگاه های پزشکی گرفته تا عایق های الکتریکی و ظروف نگهداری مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد. اما نکته مهمی که ممکن است آگاهی از آن نداشته باشید این است که درجات مختلفی از سیلیکون وجود دارد و همه آنها برای استفاده در ظروف مرتبط با غذا ایمن نبوده و تایید نشده اند.
-
آیا سیلیکون بر هورمون ها تأثیر می گذارد؟
نتایج حاصل از برخی مطالعات تحقیقاتی انجام شده بر روی مواد سیلیکونی نشان می دهد که انواع خاصی از سیلیکون ممکن است پتانسیل ایجاد اختلال در عملکرد غدد درون ریز را داشته باشد. این نگرانیها از این احتمال سرچشمه میگیرد که برخی از ترکیبات سیلیکونی قادر به تقلید از فعالیتهای هورمونی در بدن هستند همچنین این مواد ممکن است با هورمون ها تداخل داشته باشند و به طور بالقوه بر سلامت باروری، متابولیسم و موارد دیگر تأثیر بگذارند. اما در مورد مواد سیلیکون غذایی به کار رفته در ظروف سیلیکونی، این احتمال نزدیک به صفر است.
-
آیا کاردک سیلیکونی مخصوص سرخ کردن، بی خطر است؟
شاید این سوال برای شما هم پیش بیاید که آیا یک کفگیر سیلیکونی برای سرخ کردن ایمن است یا خیر؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که بله، کاردک سیلیکونی برای سرخ کردن کاملا بی خطر است. همانطور که در بخش های قبل به آن اشاره شد، سیلیکون های به کار رفته برای تولید ظروف و ملزومات آشپزی، مقاومت حرارتی بسیار بالایی داشته و تا دمای حدود 250 درجه سانتی گراد را تحمل می کنند. بنابراین به هیچ وجه نگران ورود مواد شیمیایی در درجات حرارتی بالا به داخل غذای خود نباشید.
-
چگونه بفهمم ظروف سیلیکونی که تهیه کرده ام، از نوع درجه مواد غذایی است؟
سیلیکون مواد غذایی وقتی در دمای اتاق قرار می گیرد زرد نمی شود، بر اثر یخ زدگی برفک نمی زند، در حرارت بالا تغییر شکل نمی دهد، برای مدت طولانی و بر اثر تماس با آب پوسته نمی شود و بوی خاصی ندارد.
پاسخ سوالات بیشتر در این زمینه را از کارشناسان تکمورابر جویا شوید.
2 پاسخ
سلام اگه ملاقه سیلیکونی موقع استفاده در غذای داغ تغییر کنه پس مضره و مناسب پخت و پز نیست؟
سلام احتمالا از سیلیکون خالص ساخته نشده و ممکن است برای سلامت انسان مضر باشد